Planten_geschikt_voor_droogte

Planten geschikt voor droge zomers

Onze zomers zullen beetje bij beetje steeds warmer en droger worden. Dan kunt er voor kiezen meer water te gebruiken maar u kunt bij uw groenkeuze ook rekening houden met de droogtebestendigheid van uw nieuwe planten. Hieronder vindt u een greep uit ons ruime assortiment fraaie meerjarige planten, die bovengemiddeld bestand zijn tegen droogte. Zonder water kan overigens geen enkele plant.

1 Eryngium | kruisdistel

Deze plant groeit in het wild ook op de rotsen van de Pyreneeën en bloeit zeer fraai in juli en augustus, wordt zo’n 30 tot 40 cm hoog en kunt u maar beter niet zonder handschoenen aanpakken.

2 Liatris spicata | lampenpoetser

Deze plant wordt tussen 60 en 80 cm hoog, bloeit van juni tot juli in verschillende kleurvariaties en is ook geschikt als snijbloem.

3 Rudbeckia | zonnehoed

Deze elegante plant is genoemd naar een Zweedse botanicus, wordt circa 90 cm hoog en combineert makkelijk met ander planten in een border en is ook een prima snijbloem.

4 Lychnis | prikneus | wolfsmelk

Deze blauwgrijze, fijn behaarde plant wordt 70 cm hoog en heft felroze bloemen van juni tot augustus en zaait zichzelf uit. Staat het liefst op een arme droge kalkrijke bodem   blogfoto  

5 Euphorbia characias | wolfsmelk

Een makkelijke, helder groengele plant die zo’n 50 cm hoogte bereikt. Maar pas wel op! Het sap uit de stelen is giftig en kan flinke irritatie van huid en ogen veroorzaken.

6 Portulaca | postelein

Vriendelijke en makkelijke vetplant in eindeloos veel kleuren bloemen groeit bijna overal en kan ook als bodembedekker.

7 Sedum | vetkruid

Een sterke tuinplant die in de laatzomer bloeit met kleine bloemen en vlinders en bijen aantrekt. Het sap uit de blaadjes werk geneeskrachtig en verkoelend bij huidirritaties.

8 Echinops | kogeldistel

Deze plant wordt 80 tot 100 cm hoog met helderblauwe kogelronde bloemen van juli tot september. In een groep vormen ze een spectaculair gezicht.

Kom naar onze winkel en ontdek nog meer planten, heesters en bomen met minder dorst.

Daarnaast kunt u natuurlijk toch ook wat vaker sproeien en zoveel mogelijk regenwater opvangen, uw planten dieper in de grond zetten, wat meer bodembedekkers planten en schaduwplekken creëren. In onze winkel vindt u bovendien verschillende materialen om te mulchen. Dat is het afdekken van de grond met een laag organisch materiaal zoals gehakseld hout, cacaodoppen of compost waarmee u te snelle verdamping tegengaat en bovendien de conditie van de bodem bevordert.