Login

Lost Password

Skip to content
  • nl
  • de
  • Kwekerij Bouten | Beesel Kwekerij Bouten | Beesel
  • Home
  • Over ons
  • Winkel
  • Kwekerij
  • Nieuws
  • Contact
  • nl
  • Home
  • Over ons
  • Winkel
  • Kwekerij
  • Nieuws
  • Contact
  • nl
    Kwekerij Bouten Beesel

    Wortels & knolgewassen

    Kwekerij Bouten | Sinds 1971

    Onderaardse lekkernijen

    Kwekerij Bouten

    Smakelijk en gezond van eigen grond. Steeds meer “vergeten” groenten vinden hun weg naar onze eigentijdse keuken. Omdat ze heel erg lekker zijn, zonder uitzondering buitengewoon gezond en makkelijk te bereiden. En wat is nu nog leuker dan ze zelf te zien groeien in uw moestuintje, balkonbak of terraspot. Bovendien kunt u iets smakelijks op tafel zetten wat je echt niet elke dag ziet!

    Wij bieden u een royaal aanbod knollen en wortels in de vorm van plantenzaad, knolletjes of plantjes. Zo heeft u altijd heerlijke verse, gezonde groentes uit eigen bodem. En heeft u een beetje twijfels over de verzorging, vraag dan onze deskundige medewerkers om advies.

    Wilt u een knol of wortel kweken die niet in ons lijstje staat, stuur ons dan even een mailtje, info@kwekerijbouten.nl. We zullen proberen deze plant of het plantenzaad voor u te bestellen. Veel plezier en smakelijk eten!

    01 aardpeer -Topinamboer

    AARDPEER OF TOPINAMBOER

    De aardpeer is vlezig en knapperig van structuur en smaakt licht zoet en nootachtig. De knol is rauw rijk aan vezels, vitamines en mineralen, is een bijzonder voedzaam tussendoortje en draagt bij aan gezonde darmen, stevige botten en tanden en een betere bloedsuikerspiegel. Gekookt smaakt de knol aanmerkelijk zoeter.

    BOSPEEN OF WASPEEN

    Worteltjes bevatten bèta-caroteen die in ons lichaam wordt omgezet in vitamine A. En die is weer goed voor onze huid, nagels en haren vertraagd bovendien de achteruitgang van uw gezichtsvermogen. Een bosje wortels niet alleen lekker fris en knapperig, maar het loof er nog aan, ook heel decoratief op uw bord.

    03 cassave

    CASSAVE

    Cassave of maniok is een veelzijdige wortelknol, van oorsprong uit Zuid-Amerika, die ook in Afrika en Azië verbouwd wordt en door zijn hoeveelheid koolhydraten vooral lokaal een belangrijke voedselbron is. LET OP! De knol moet voor consumptie wel per se gekookt worden om het natuurlijke blauwzuur te neutraliseren. De bladeren kunnen wél rauw in salades gegeten worden.

    04 daikon

    DAIKON

    Daikon is de Japanse naam voor deze zacht smakende, lange, witte radijs of rammenas. Oorspronkelijk komt deze knol echter uit Centraal-Azië, heeft een waterafdrijvende werking en bevat veel vitamine C en gezonde mineralen en relatief weinig koolhydraten.

    05 Eddoes

    EDDO

    Een eddo smaakt ongeveer hetzelfde als een aardappel en kan ook globaal op dezelfde manier bereid worden. Maar eddo’s zijn daarbij zeer rijk aan mangaan en vitamine B6 en bevatten veel voedingsvezels. Een hartstikke gezond alternatief dus!

    06 kervelwortel

    KERVELWORTEL

    Deze bijzondere Franse groente heeft een zoete smaak met tonen van kastanje en noten. De wortel kan zowel rauw als verwarmd verwerkt worden en smaakt heerlijk in bijvoorbeeld een puree. De wortel is goed voor uw hart en darmkanaal, verlaagt uw cholesterol niveau, verhoogt uw immuniteit en bevat veel antioxidanten.

    kliswortel

    KLISWORTEL

    De Kliswortel of burdock (in het Engels) is de familie van de artisjok en de smaak lijkt er ook op.
    Deze vergeten groentesoort heeft vele gezonde eigenschappen. Zo bevordert de vezelrijke kliswortel een snellere stofwisseling, zodat u zelfs in rust gewicht kunt verliezen en bevat voedingstoffen die bijdragen aan een evenwichtige bloedsuikerspiegel. Een paar kliswortels kunnen u al veel goed doen en zijn dan ook een verantwoorde snack.

    Knolselderij

    KNOLSELDERIJ

    Deze onooglijke, klassieke groente zit barstensvol belangrijke vitaminen en mineralen en bevat géén vetten en suikers, dus weinig calorieën . Supergezond en bovendien heerlijk van smaak in de meest uiteenlopende gerechten. Bijvoorbeeld als alternatief voor de aardappel in uw stamppot.

    knolvenkel

    KNOLVENKEL

    Venkel is een overheerlijke groente met een duidelijke anijssmaak en kan zowel (kort) gekookt als rauw gegeten worden. U kunt er heel eenvoudig thee van maken en het is onwaarschijnlijk gezond!
    Het helpt bloedarmoede voorkomen, bevordert uw spijsvertering en weerstand, is goed voor uw bloeddruk, luchtwegen, leverfuncties en huid . De zaden hebben een eetlust remmende werking. Venkel bevat bovendien kalium, dat de zuurstoftoevoer naar de hersenen stimuleert en helpt hersenziektes als Alzheimer, MS en Parkinson te voorkomen en/of te vertragen.

    Steeds meer “vergeten” groenten vinden hun weg naar onze eigentijdse keuken.

    Lotus wortel

    LOTUSWORTEL

    Deze vrij onbekende groente is iets zoeter dan de aardappel en rauw heerlijk in een salades en ook lekker in soepen of geroerbakt. Lotuswortel bevat zeer veel proteïnen en unieke vitamines, mineralen en anti-oxidanten en is gezond voor uw hele lichaam en met name uw longen. Komt oorspronkelijk uit Indonesië.

    Mashua

    MASHUA

    Deze knol uit Zuid-Amerika en is rauw behoorlijk pittig met een lichte dropsmaak, snij ‘m dus in zeer dunne schijfjes. U kunt deze groente ook prima bakken, de smaak wordt dan milder.
    De mashua is met name goed voor uw nieren.

    meiraap

    MEIRAAP

    De meiraap is een zomergroente die vroeger in Nederland veel werd geteeld en gegeten. Hij is wat kleiner dan de koolraap, lichtzoet van smaak en goed te combineren bijvoorbeeld peultjes, courgette, paprika en aubergine! Weinig calorieën. Met veel vitamine C en anti-oxidanten.

    koolraap

    KOOLRAAP

    De koolraap is een oeroude, typische wintergroente, die boven de grond groeit, circa één kilo weegt,
    met een fijne, licht pittige smaak. Zowel gekookt als rauw te eten . Deze knol bevat veel vitamine C en B11, verlaagt uw bloedsuikerspiegel, werkt ontstekingsremmend en is goed voor uw bloedcellen en houdt uw huid langer jong.

    pastinaak

    PASTINAAK

    De pastinaak is familie van de wortel. Echter heeft deze een lichtzoete, anijsachtige smaak.
    Hij wordt vaak gebruikt als smaakmaker in soep of stoofschotels, maar kan ook rauw als gezond tussendoortje of in een salade gebruikt worden. Pastinaak is zeer rijk aan voedingsvezels,vitamines C en K en foliumzuur dat u beschermd tegen dementie, hart- en nierziekten en osteoporose.

    Peterselie wortel

    PETERSELIEWORTEL

    Deze “vergeten” groente heeft een smaak die doet denken aan knolselderij en pastinaak
    en is verrukkelijk, rauw, in een stamppot of in uw soep. Ook het blad is heel smakelijk in tal van gerechten. Peterseliewortel is koolhydraatarm en dus een prima aardappelvervanger. Maar vooral ook rijk aan vitamine C en B2, voor meer levensenergie en gezonder ouder worden.

    adijs

    RADIJS

    Radijs heeft een scherpe, peperachtige smaak en wordt voornamelijk rauw gegeten in een salade of als gezond tussendoortje, maar u vindt op internet ook mildere, smakelijke ovenrecepten. Radijsjes verwijderen gifstoffen uit het bloed, reinigen uw nieren en urinesysteem en bevorderen het herstel bij infecties. Ze bevatten nauwelijks koolhydraten, zijn rijk aan vezels, vitamine C, kalium, calcium en magnesium en zorgen voor een gezondere huid.

    Oca knolletjes

    OCA KNOLLETJES

    Oca’s zijn oorspronkelijk afkomstig uit het Andes gebergte, waar ze op grote hoogte worden geteeld. Ze hebben een aardappelachtige, frisse en zoetzure smaak en zijn zowel rauw als gekookt te eten. Vol voedingsvezels en vitamine C.

    rettich

    RETTICH

    Rettich is de “grote broer” van de radijs genoemd, witte schil en vruchtvlees en vrij pittig van smaak. Erg geschikt als tussendoortje of gezonde toevoeging aan een lekker belegd broodje of als borrelhapje met bijvoorbeeld roomkaas. Rettich zuivert het bloed, is goed voor uw gal, lever en spijsvertering, werkt als ontstekingsremmer en bevat kankervoorkomende stoffen.

    rode biet

    RODE BIETEN

    De rode biet kan het hele jaar door gezaaid, geoogst en gegeten worden. Ook het blad en de rode biet spruitjes zijn heel smakelijk, als garnering of in salades. Eeuwenlang slechts armeluiskost, is de rode biet tegenwoordig culinair vaak prominent aanwezig. Deze bescheiden groente versterkt ook nog eens uw immuunsysteem en is ontstekingsremmend,
    goed voor hart en bloedvaten, uw spijsvertering en bloeddruk. Het sap verbetert sportprestaties.

    schorseneren

    SCHORSENEREN

    De schorseneer is een lange wortel met een bruine schil. De smaak is lichtzoet en zacht, en geschild lijkt deze groente ook uiterlijk op een asperge. Het schoonmaken is bewerkelijk, maar de beloning is des te verrukkelijk. Met werkelijk culinaire mogelijkheden. Goed bij diabetes, ijzertekort en bloedarmoede, en voor uw botten en spieren en spijsvertering.

    Rammenas

    RAMMENAS

    Deze wortelknol is verwant aan radijs, rettich en daikon, met een ronde vorm, zwarte schil en helderwit vruchtvlees. De smaak is iets milder dan radijs waardoor de rammenas in talloze gerechten past. Bovendien is deze groente onwaarschijnlijk gezond met een waslist aan vitamines en mineralen en werkzaam bij de meest verschillende inwendige én uitwendige klachten ( Kijk eens op internet ).

    ijspegels

    IJSPEGELTJES

    IJspegeltjes zien eruit als kleine rettich worteltjes en hebben een iets mildere smaak als radijsjes.
    Ze ogen buitengewoon decoratief op uw bord, met of zonder loof. Bovendien zijn zij ook een lekkernij als tussendoortje. Als de meeste knolsoorten zijn ze heel gezond en met bijna geen calorieën.

    yacon wortel

    YACONWORTEL

    De Yacon of appelwortel uit het Andesgebergte heeft een zachtfrisse smaak die doet denken aan appel, peer en meloen. U kunt er heerlijke snacks mee maken of verwerken in een frisse salade. Deze knol is rijk aan anti-oxidanten, goed voor uw darmflora en bevat ook nog eens weinig calorieën.

    Wij bieden een royaal aanbod knollen en wortels in de vorm van plantenzaad, knolletjes of plantjes.

    zoete aardappel

    ZOETE AARDAPPEL

    Deze groente uit Midden-Amerika kunt u koken, frituren, bakken en poffen. In de soep. Heel erg veelzijdig dus en bovendien vezelrijk en een bron van vitamine A en C, calcium, magnesium en kalium.

    winterpeen regenboog

    WINTERPEEN

    Deze wintergroente is wellicht het meest bekend van de Hollandse hutspot en als ingrediënt van erwtensoep. Met een lichtzoete smaak en tegenwoordig weer verkrijgbaar in vele kleurvarianten. Een bron van vitamine C zonder de vele calorieën van het meeste fruit, vitamine A voor uw huid en veel voedingsvezels voor uw darmen. Vooral rauw dus een topsnack.

    Kwekerij Bouten

    Al onze planten worden zo milieubewust mogelijk gekweekt conform het Milieu Programma Sierteelt, MPS-A certificaat.

    Een betrouwbare indicatie dat onze bedrijfsvoering duurzaam is en dat wij zuinig zijn met gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, bodem, water en energie. Ook worden uw teruggebrachte bloempotten en trays geheel gerecycled.

    Kwekerij Bouten B.V

    Ouddorp 9 5954 BD Beesel
    077 474 2874
    KvK-nummer: 12041179  btw-nummer: NL808795910B01
    Er is ruim voldoende parkeergelegenheid, waar u gratis kunt parkeren zo lang u wilt.
    Daarnaast beschikken wij over een modern invalidentoilet en kunt u zo nodig gebruik maken van een rolstoel.

    Over ons

    • Kwekerij Bouten
    • Winkel
    • Nieuws
    • Contact

    Tips

    • Tips voorjaar
    • Tips zomer
    • Tips najaar
    • Tips winter

    Betaalmogelijkheden

    U kunt makkelijk betalen via pinautomaat of contant aan de kassa.

    Vacatures

    Benieuwd naar de mogelijkheden bij Kwekerij Bouten? Informeer dan snel!

    Facebook

    Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en huidige acties? Like dan onze facebook pagina!

    Nieuwsbrief

    Hier kunt u zich inschrijven voor onze nieuwsbrief
 waarmee u direct profiteert van allerhande kortingen en op de hoogte blijft van interessant nieuws.

    MELD JE HIER AAN

    WORTELS EN KNOLGEWASSEN was last modified: februari 23rd, 2021 by Mike de Leeuw
    © 1971 - 2023 - Kwekerij Bouten | Design Themedutch bv.
    • Disclaimer
    • Privacy
    • Nieuwsbrief beheer